FAMILY VILLA IN VALLPINEDA, SITGES

Location: Sitges

Category: New construction

Surface: 380m²

Year: 2017

We conceived this house as terraced spaces that would make the most of this plot with a strong slope. Built as summerhouse, its owners wished to have a sense of outdoors in every level. From a structural point of view, our challenge was to fit a garage underground unlike the most obvious location at the street level as it is commonly done.

2-rardo-architects-houses-sitges-elevation-entrance-wood-fence
3-rardo-architects-houses-sitges-elevation-entrance-wood-fence
1-rardo-architects-houses-sitges-elevation-entrance-wood-fence
5-rardo-architects-houses-sitges-elevation-entrance-wood-fence

We designed the interior architecture of all three floors, improving the use of the environments with special effort in reconnecting the house with its exterior spaces. On the upper level, we created the the day time space of the house with an entrance, kitchen and dining, and lounge spaces directly linked to the roof of the bedrooms below, which acts as an large terrace space.

6-rardo-architects-houses-in-sitges-elevation-entrance-wood-fence-sea-view
7-rardo-architects-houses-in-sitges-elevation-entrance
8-rardo-architects-houses-sitges-elevation-entrance-corner
9-rardo-architects-houses-sitges-corner-window-sea-view-terrace
10-rardo-architects-houses-in-sitges-sea-view-terrace
11-rardo-architects-houses-in-sitges-sea-view-terrace
12-a-rardo-architects-houses-in-sitges-sea-view-terrace

The Mediterranean inspired us to design a house full of natural light. From the outset, the clients professed a series of emotional and functional requirements: they wished to have new dynamic and fluid living spaces, and able to adapt to everyday life. They wanted to have a nice place to cook, share and enjoy life outdoors. That is why we designed a kitchen with fluid connection towards the dinning area and the lounge. We implemented natural materials such as marble and solid oak along with a fireplace to create a comfortable environment. We opened large windows towards the garden to take full advantage of the incoming natural light and sea views.

13-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace
14-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace
15-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace-seaview
12-b-rardo-architects-houses-in-sitges-sea-view-terrace
16-a-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace
16-b-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace-garden
16-c-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace-garden-stairs
17-a-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-window-seaview-
17-b-rardo-architects-houses-in-sitges-volume-terrace-window-seaview
0_rardo-architects-casas-en-sitges-sofas-costura-stua
rardo-architects-architects-in-sitges-barcelona
20-rardo-architects-houses-in-sitges-interior-design-living-dining-room-sea-view-sofa
21-rardo-architects-houses-in-sitges-interior-desing-dining-room-kitchen-lighting-lights
22-rardo-architects-houses-in-sitges-interior-design-dining-room-kitchen-lighting-lights
23-rardo-architects-houses-in-sitges-kitchen
25-rardo-architects-houses-in-sitges-balcony-garden-pool
26-rardo-architects-houses-in-sitges-garden-pool
27-rardo-architects-houses-in-sitges-balcony-corten-steel-windows
¿CUÁL ES TU PROYECTO?

Empiece con una consulta gratuita