Full renovation of a family townhouse interior design.

We just finished a full improvement in a single family duplex home in Vallpineda, one of the most exclusive areas of Sitges. The owners, a couple with three little childs was moving from London to Barcelona, and they wanted to improve their new home to a more purist and functional look. The proposal from our architects in Sitges included set the floor free of walls and divisions to let the natural light enter in the property and to rebuild the bathrooms to achieve a better funcionality, and also a full modification of the furniture.

1-architecture-sitges-interior-design-barcelona-living-room-modern-costura-stua-wood-chimney-led
2-architecture-sitges-interior-design-barcelona-dining-modern-lamp-globus-debeb-stua-wood-kitchen-led
3-architecture-sitges-interior-design-barcelona-living-room-dinning-modern-stua-costura-globus-kitchen
4-architecture-sitges-interior-design-barcelona-living-room-modern-fireplace-wood-costura-marea-stua

In the original layout of the house, the ground floor was very divided, not letting the natural light to enter to all the rooms. Our new layout set free the plan entirely, articulated around the small courtyard with its new wood windows, dividing the space  between living and dinning areas, with the only presence of a wood wall that hides the kitchen. This configuration let the light enter to the very bottom. The doors of the kitchen pantry are also in the same oak wood.

5-architecture-sitges-interior-design-barcelona-doors-wood-modern-desing-lights
6-architecture-sitges-interior-design-barcelona-stairs-apavisa-pavement-steel-handrail-windows
7-architecture-sitges-interior-design-barcelona-stairs-modern-lights-pavement
8-architecture-sitges-interior-design-barcelona-living-room-courtyard-lamp-stua-globus-deneb-costura-wood

Across the stairs, decorated with the very same grey tiling that the rest of the house, we come to the bedroom floor. In this level, we kept the same layout than the original house, but the rooms have been completely redesigned with tailored furniture, to make the most of the limited space. The window in the corridor has been increased to the bottom and the bathrooms have been redistributed in a way that the shower and the washbasin may be used independently.

9-architecture-sitges-interior-design-barcelona-detail-lamp-modern
11-architecture-sitges-interior-design-barcelona-dinning-room-modern-ceramic-apavisa-globus-stua-deneb-wood
10-architecture-sitges-interior-design-barcelona-dinning-room-modern-stua-deneb-globus-lampara-courtyard-wood-stairs-led
12-architecture-sitges-interior-design-barcelona-dinning-room-lamp-silestone-steel-courtyard-silestone

The set is completed with a selection of high-end furniture from STUA in the living room, stools by Andreu World, bathroom accessories by Cosmic and taylor-made furniture in oak wood.

13-architecture-sitges-interior-design-barcelona-kitchen-modern-silestone-led-wood
14-architecture-sitges-interior-design-barcelona-kitchen-modern-led-silestone-wood
16-architecture-sitges-interior-design-barcelona-modern-bathroom-shower-krion-wood-furniture
17-architecture-sitges-interior-design-barcelona-modern-bathroom-detail
¿CUÁL ES TU PROYECTO?

Empiece con una consulta gratuita